До свята залишаються лічені тижні. Саме час задуматися про новорічний інтер’єр дому. Створіть відчуття свята за допомогою стильного декору, ароматів та ілюмінації.

Як прикрасити будинок на Новий 2024 рік?

  • Підберіть елементи декору в червоно-зеленій колірній гамі, дотримуйтесь єдиного стилю оформлення.
  • Прикрасьте меблі, стіни та вікна у квартирі малюнками та елементами новорічного декору.
  • Розвісьте святкову ілюмінацію та прикрасьте ялинку.

Загальні рекомендації щодо прикрашання дому до Нового року 2024

У кожного східного символу року є свої вподобання. Зелений Дерев’яний Дракон, покровитель прийдешнього 2024 року, не виняток. Що більше уваги приділите новорічному декору, то добрішим буде символ року.

Як прикрасити дім на Новий рік 2024

У яких кольорах прикрасити квартиру на Новий рік 2024? Класична новорічна палітра, якою можна задобрити символ прийдешнього року, включає зелений і червоний кольори. Зелений колір символізує природність, податливість і гнучкість, а червоний асоціюється з полум’ям, яке вивергає дракон. Базове поєднання кольорів можна доповнити золотом і сріблом. Використовуйте один основний і два додаткові тони. Таке обмеження кольорової палітри зробить декор цілісним.

Щоб новорічний декор гармонійно вписався в інтер’єр оселі, дотримуйтеся таких рекомендацій:

  1. Визначтеся з колірною гамою і стилем оформлення. Напередодні року Дракона віддайте перевагу природним кольорам і прикрасам.
  2. Уникайте декору з дешевого пластику. Віддайте перевагу дерев’яним прикрасам, хвойним і квітковим композиціям в інтер’єрі.
  3. Враховуйте розміри приміщень. У найбільшій за розміром кімнаті встановіть новорічну ялинку та святковий стіл. У маленьких кімнатах зробіть акцент на вікнах і меблях. Щоб додати приміщенню візуальної глибини, поєднуйте в інтер’єрі прикраси різних розмірів і довжини.
  4. Надайте приміщенню святкової атмосфери за допомогою саше або свічок з висушеними цитрусами і корицею.
  5. В оздобленні ялинки використовуйте гармонійні колірні поєднання. Проявіть творчість і будьте креативні.
Як прикрасити будинок на Новий 2024 рік

Сформулювавши загальну концепцію новорічного декору, починайте підготовку до свята. Придбайте необхідні новорічні прикраси та інтер’єрний декор, подбайте про новорічну ілюмінацію, декор стін і вікон, прикрашання новорічної ялинки.

Як декорувати меблі на Новий рік

Пропонуємо почати декорування будинку з передпокою і зустрічати гостей красиво оформленим вхідним столом. Його можна прикрасити великими ялинковими кулями, хвоєю, свічками.

Ось як ще можна прикрасити меблі в будинку:

  1. На камін або комод розставте свічки і натуральний декор. Це можуть бути композиції з ялинових гілок, шишок. Камін можна зробити самостійно з картонних коробок, які необхідно з’єднати між собою, обклеїти папером і пофарбувати. Такий фальшкамін стане родзинкою новорічного інтер’єру.
  2. На кавовий столик поставте свічники. Доповнити декор вазою з цукерками або імбирними пряниками.
  3. До полиць прикріпіть невеликі гачки та розвісьте на них шкарпетки для подарунків.
  4. Якщо плануєте ілюмінацію, її логічно розміщувати по периметру меблів. Зручним варіантом стануть невеликі діодні гірлянди на батарейках. Якщо помістити таку гірлянду в скляну вазу, то вийде ще один оригінальний елемент новорічного декору.
  5. Якщо в будинку є сходи, їх також не варто залишати без уваги. Прикрасьте перила ялиновою гірляндою, намистом, або пов’яжіть на них банти з широкої атласної стрічки.
  6. Якщо в кімнаті є стільці, пов’яжіть на їхні спинки атласні банти.

Чим прикрасити будинок на Новий рік? Основне завдання новорічного декору – створити святковий настрій. Свічки, різдвяні вінки, сніжинки, новорічні фігурки, декоративні подушки і ковдри та інші прикраси чудово впораються з цим завданням.

Як прикрасити двері, стіни та вікна

Як прикрасити кімнату на Новий рік 2024? Декоруйте меблі свічками і хвоєю, прикрасьте вікна малюнками, повісьте на двері різдвяний вінок, прикрасьте стіну ілюмінацією або адвент-календарем.

Почніть декор кімнати з вікон. Розмалюйте їх білою гуашшю або зубною пастою, розведеною водою. Придумайте власний сюжет або використовуйте трафарет. На підвіконні можна розташувати свічники або хвойні композиції. Ефект засніженості можна створити за допомогою розпилення штучного снігу або розвести у воді цукор, нанести клейку основу на вікно і губкою напилити її борошном або цукровою пудрою. Якщо ні той, ні інший варіант не підходить, повісьте на вікно гірлянду-шторку.

У яких кольорах прикрасити квартиру на Новий рік 2024

Приділіть увагу прикрашанню дверей і стін. На дверях повісьте різдвяні вінки або використовуйте в декорі самоклейні тематичні малюнки.

Якщо вже дуже хочеться мати в домі ялинку, але місця для неї категорично не вистачає, створіть її на стіні. Увімкніть фантазію і креатив: ялинку можна викласти на стіні з фотографій, дерев’яних паличок, гірлянд, мішури. Закріпити такий декор можна за допомогою спеціальних силіконових гачків на самоклейній основі. Після новорічних свят їх можна легко зняти, не пошкодивши стіни. Ще один варіант прикраси стіни – повісити на ній адвент-календар.

Оскільки людство живе в епоху Instagram, непогано було б організувати біля однієї зі стін можливість для фотографування. Так ви подаруєте гостям цікавий спосіб запам’ятати вечір, встановивши фон для фотографій. Можете повісити на стіну срібні фіранки з мішурою і спрямувати світло в цьому напрямку.

Ілюмінація

Неможливо уявити новорічні свята без різноманітних миготливих ліхтариків. Ними прикрашають інтер’єр будинку і головний новорічний символ – ялинку. Не економте на якості гірлянд, від цього залежить і безпека, і якість освітлення.

Усередині приміщення розвісьте гірлянди на сходах, стельових карнизах, ялинці, прикрасьте ними віконні прорізи. Щоб урізноманітнити декор вогниками, використовуйте різні типи гірлянд. Це можуть бути нитки, штори, бахрома, гірлянди у вигляді бурульок або сніжинок.

Як прикрасити квартиру на Новий 2024 рік?

Повісьте в загальній кімнаті на стіні неонову вивіску. Можна придбати незвичний варіант із написом “Час вечірки”, “Good Vibes” або придумати й замовити індивідуальний напис. Неонова вивіска стане нестандартним рішенням у новорічному декорі та задасть настрій святу.

Електричні гірлянди з теплим світлом створять приглушене м’яке освітлення для новорічної вечірки. Доповніть його свічками в стильних свічниках і у квартирі пануватиме святкова чарівна атмосфера.

Оригінальний і продуманий новорічний декор додасть вашій оселі неперевершеного святкового вигляду і занурить в атмосферу зимової казки та свята. Будьте креативні, експериментуйте, проявіть фантазію. Використовуйте аксесуари хендмейд, ялинкові іграшки, хвою, свічки та інші елементи декору. Однак пам’ятайте, що в усьому необхідний баланс і не переборщіть із деталями.

Залишити коментар

*

Вгору