Всім відоме чайне дерево, листя якого служить сировиною для приготування ефірного масла, до чаю ніякого відношення не має. Це дерево відноситься до сімейства миртових, і назва його звучить латиною як Melaleuca alternifolia. Ефірна цілюща олія цього дерева насамперед відома, як дуже сильний антисептик, який перевершує по своїй властивості практично всі інші антисептики, що мають натуральне походження.

Масло чайного дерева: корисні властивості

Наприклад, по дієвості в якості антисептика таке масло перевершує фенол в дванадцять разів, а карболову кислоту - у вісім. У багатьох країнах масло зареєстровано як бактерицидний і протигрибковий засіб. З його допомогою борються з багатьма патогенними організмами начебто кандидозних грибків, стафілококів та інших. Масло чайного дерева не тільки знищує шкідливі для людського тіла мікроорганізми, але і підвищує імунітет. Також його застосовують при лікуванні шкірних інфекцій, навіть таких, як екзема, вітряна віспа і герпес.

При кашлі, грипі чи застуді, а також бронхіті і ангіні відмінно допомагають інгаляції з застосуванням масла чайного дерева. Людині, яка знаходиться в гарячковому стані достатньо всього декількох крапель масла, щоб знизити високу температуру тіла. Якщо турбують болі в горлі, часто достатньо всього декількох полоскань. На склянку води потрібно додати п'ять крапель олії, і після деяких процедур біль відступить.

Також дане масло добре зарекомендувало себе і в якості Масло чайного деревакомпонента для ароматичних ванн, які сприятливо впливають на нервову систему. Щоб зняти напругу і тривожність, необхідно розчинити у воді приблизно десять-п'ятнадцять крапель олії. Якщо є потреба в посиленні ступеня концентрації уваги або підвищити рівень працездатності, то в таких випадках рекомендується вдихати аромат такого масла.

У косметології масло чайного дерева також зарекомендував себе тільки з кращого боку. З його допомогою можна боротися, при чому досить успішно з вугровим висипом і навіть бородавками. Тільки нерозбавленим маслом протирати шкіру обличчя і тіла категорично заборонено, так як це може викликати сильне подразнення. Найкращий варіант-це розводити його будь-яким базовим маслом, таким як лляна або оливкова олія.

Залишити коментар
CAPTCHA
Refresh

*

Вгору